شرکت شاهسوند شعبه بروجرد آشنایی با محصولات شاهسوند و آموزش بازاریابی و مدیریت فروش
| ||||||||||||||||||||||||||||
|
چای سبز خواص چای سبز
چای سبز چیست ؟ چای، پس از آب، دومین نوشیدنی پرطرفدار و پرمصرف در کشور ما و برخی دیگر از کشورهای دنیاست. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زیاد چای می نوشند، لازم نیست نگران مضرات این عادت تان باشید چون بررسی ها نشان داده است نوشیدن چای به ویژه چای سبز فواید زیادی برای سلامت دارد. این روزها در اخبار سلامت، بیشتر از هر نوشیدنی و غذای دیگری درباره فواید چای سبز صحبت می شود.
چای از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود و در سه نوع اصلی سبز، اولانگ و سیاه در بازار وجود دارد اما چای سبز به خاطر خواص درمانی اش در جهان شناخته شده تر است. چای سبز حداقل ۴ هزار سال است که در چین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. چینی ها از قدیم با خواص درمانی چای سبز آشنا بودند و از چای سبز به عنوان دارو در درمان ناراحتی های مختلف مانند خونریزی، ناراحتی های گوارشی، سردرد و افسردگی استفاده می کردند اما استفاده از چای سبز فقط به چینی ها و شرقی ها که عادت به نوشیدن چای دارند محدود نشد و کم کم به خاطر خواص درمانی اش در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت.چای سبز علاوه بر اینکه میتواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین میتواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید. چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست میآیند و تفاوت آنها در طرز تهیهشان است.
خواص چای سبز: • چای سبز برای درمان ام اس مفید است. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف چای سبز برای سلامت قلب افرادی که دارای تری گلیسیرید بالا هستند بسیار مفید میباشد. آزمایشات نشان دادهاند کتچینهای موجود در چای سبز که با میزان مصرف نسبت مستقیم دارد(dose-dependently) مانع از فعالیت لیپاز پانکراس میشود(آنزیمی که بوسیله پانکراس ترشح میشود و چربیها را هضم مینماید.) در نتیجه این عملیات، سرعت شکستن چربیها و تبدیل آنها به تری گلیسیرید و همچنین افزایش تری گلیسیرید در خونی که بعد از صرف غذا اندازه گیری میشود بسیار آهسته صورت میگیرند. خواص چای سبز •چای سبز برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
مضرات چای سبز موارد منع مصرف چای سبز: اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآوردههاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش ازحد چای سبز در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني ميشود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نميشود.
خواص چای سبز
روزانه چند لیوان چای سبز بخوریم؟
چای سبز تنها میتواند به مقدار بسیار جزئی متابولیسم بدن را افزایش دهد. به دلیل همین ویژگی، بسیاری از افراد حدود 4 تا 5 لیوان در روز چای سبز مینوشند. درحالیکه حتی در این شرایط هم افزایش متابولیسم آنقدری نیست که بتواند پاسخگوی دریافت مقدار کالری اضافی مصرفی ما باشد. اما این همه ماجرا نیست. معمولا مصرف چای، چه چای سبز و چه چای سیاه بیشتر از 2 تا 3 لیوان در روز از نظر تغذیهای نه تنها مفید نیست، بلکه برای سلامت مضر هم هست. مصرف زیاد نوشیدنیهایی مثل چای بهشدت مضر است و باعث میشود آب و الکترولیتها از بدن دفع شوند. بنابراین مصرف زیاد این نوشیدنیها میتواند منجر به اختلال آب و الکترولیت در بدن شود. از سوی دیگر ترکیبات آلکانوئیدی موجود در چای میتواند در اثر مصرف زیاد مشکلات تحریکپذیری و حساسیتهای ویژه عصبی را هم در پی داشته باشد. این در حالی است که مصرف متعادل آن یعنی 2 تا 3 لیوان در روز میتواند در بدن آرامش ایجاد کند. • البته مصرف خیلی زیاد این ماده غذایی مفید میتواند خطرناک باشد. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، هر چند مفید، اصل اعتدال و میانه روی را رعایت کنید.
روش نگهداری و دم کردن چای سبز: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
چاي کيسه اي در اوايل قرن بيستم، چاي، نوشيدني لوکسي بود که فقط ثروتمندان توانايي خريد آن را داشتند. در نيويورک، تجار چاي بي صبرانه منتظر محموله هاي چاي که از هند و چين مي آمد، مي نشستند و آن را به قيمت گزاف به مشتريان خود مي فروختند. قوطي هاي فلزي کوچک، اولين نوع بسته بندي چاي بود اما از آنجا که قيمت اين قوطي ها نسبتا بالا بود، در سال 1903 ميلادي، براي اولين بار از کيسه هاي ابريشمي به جاي قوطي هاي فلزي استفاده شد. اين نوع بسته بندي، اول در سال 1904 ميلادي، به کافه رستوران هاي نيويورک و بعد از آن، به سراسر جهان راه يافت. برخي مصرف کنندگان، کيسه ها را به همان صورت درون آب جوش انداختند و متوجه شدند چاي در حال رنگ دادن و دم کشيدن است. از اين پس بود که روشهاي ساده تري براي استفاده از چاي پيدا شد. سوليوان، اولين تاجري بود که چاي را در بسته بندي هاي کوچک ابريشمي به بازار عرضه کرد. ابداع چاي کيسه اي احتمالا بهترين و بدترين اتفاق در صنعت چاي بود! بهترين بود چون سبب افزايش توجه مردم به چاي شد و بدترين بود چون از آن به بعد، درون کيسه ها چاي هايي با کيفيت پايين در دسترس مردم قرار گرفت. کم کم مردم به چاي کيسه اي علاقه بيشتري نشان دادند چون ديگر نيازي به استفاده از صافي نبود و از آنجا که برگ کامل چاي درون کيسه قرار مي گرفت، رنگ و بوي چاي عالي بود اما به تدريج توليدکنندگان به جاي برگ کامل، چاي پودري شده يا اصطلاحا خاک چاي را جانشين آن کردند تا زمان رنگ دادن به حداقل برسد و در ضمن سود آن ها افزايش يابد. گرچه امروزه خيلي ها دم کردن چاي خشک و عطر و بوي آن را مي پسندند اما هنوز هم سرعت رنگ دادن و دم کشيدن چاي کيسه اي سبب شده طرفداران خاص خود را داشته باشد؛ به طوري که در انگليس 95 درصد چاي مصرفي مردم را چاي کيسه اي تشکيل مي دهد. در سال 1920 ميلادي، چاي کيسه اي در آمريکا در دسترس همه بود. چاي کيسه اي ابتدا به شکل دايره اي شکل(در سال 1922) و بعد به شکل هرمي(در سال1996) درآمد. در سال 1930 ميلادي، شرکت سالادا براي اولين بار کيسه هاي چاي را از جنس فيبر کاغذ و از چوب درختان فيليپيني و کلمبيايي ساخت و به دنباله آن کاغذي آويخت تا روي آن مارک شرکت خود را بزند. امروزه هم هنوز بيشتر انواع چاي کيسه اي از کيسه هايي با جنس کاغذ و نايلون هاي مخصوص مقاوم در برابر گرما(مثل پلي پروپيلن) تهيه مي شود اما لازم به ذکر است که کيسه هاي ابريشمي براي سلامت بهتر هستند و کيسه هاي فيبر کاغذي و نايلوني صرفا براي کاهش هزينه هاي شرکت ها ابداع شده است.
3 سوال رايج درباره چاي سالانه 3 بيليون کيلوگرم چاي در سراسر جهان توليد مي شود. اين نوشيدني گرم به دليل آرامش بخش بودن و رفع خستگي، خيلي پُرطرفدار است. اما پرسش هاي زيادي هم درباره آن مطرح است که به نظر مي رسد سه پرسش زير، همه گيرتر است:
آيا نوشيدن چاي يا هر نوشيدني داغ ديگري ضرر دارد؟ بله، البته! چاي را خيلي داغ نبايد نوشيد. برخي مطالعات نشان داده اند که نوشيدن مايعات خيلي داغ ممکن است به مخاط گلو و مري آسيب برساند و به بروز سرطان منجر شود. نتايج بررسي ها حاکي از اين مطلب هستند، افرادي که چاي خيلي داغ مي نوشند، بيش از ديگران مستعد ابتلاي سرطان مري هستند. تا چند سال پيش دانشمندان تصور مي کردند شايد چاي موجب سرطان مري مي شود ولي بررسي هاي جديد نشان داده است که اين ضرر چاي مربوط به داغ بودن آن است، بنابراين براي حفظ سلامت و استفاده بيشتر از فوايد چاي بهتر است اين نوشيدني را خيلي داغ ميل نکنيد.
چاي محرک است يا آرام بخش؟ بعضي ها چاي مي نوشند چون معتقدند چاي خاصيت آرام بخشي دارد اما بعضي ها هم مي گويند چاي شاديآور و نشاط آور است. واقعيت اين است که هر دوي اين صحبت ها درست است. چاي تا پيش از دو دقيقه از دم کشيدن اثر محرک دارد اما پس از مدتي به تدريج از خاصيت محرک بودن آن کاسته شده و خاصيت آرام بخشي آن بيشتر مي شود. پس از گذشت پنج دقيقه از دم کشيدن چاي، تمام کافئين موجود خارج مي شود و چاي کاملا آرام بخش است. کافئين از محرک هاي سيستم اعصاب مرکزي است. مقدار اين ترکيب در يک فنجان چاي زياد نيست. با اين حال ممکن است مصرف زيادش در بعضي افراد موجب ايجاد حالاتي مانند بي قراري و عصبانيت شود، از اين رو، آن ها نبايد در مصرف چاي زياده روي کنند.
کدام چاي بهتر است: سبز يا سياه؟ در گياه چاي ترکيبات خاصي وجود دارد که داراي خواص مهم زيستي مانند آنتي اکسيدان ها است. اين ترکيبات فوايد بسياري دارند. در طي فرآيند تخمير اين مولکول ها تغيير مي کنند. مثلا برخي از آن ها اکسيد شده، برخي مي شکنند و يا به مواد جديدي تبديل مي شوند. در نتيجه، در چاي سياه که تخمير زيادتري رويش صورت گرفته است، موادي به وجود ميآيد که حاصل آن تغييرات هستند، يعني در چاي سياه موادي وجود دارد که در چاي سبز، با تخمير کمتر، وجود ندارد. سردسته اين مواد، کافئين است. وجود کافئين در چاي سياه و آنتي اکسيدان کمتر ارزش آن را در مقايسه با چاي سبز که خواص آنتي اکسيداني بيشتري دارد، کمتر مي کند. به همين دليل اگر افراد ذايقه خود را با چاي سبز تطبيق دهند، از خواص بيشتر گياه چاي بهره مند خواهند شد. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها: ![]() ![]() نکتهی بسیار با اهمیت در مقایسهی قهوه و چای این است که با وجود دو برابر بودن میزان کافئین چای خشک نسبت به پودر قهوه، بهدلیل میزان مصرف بیش تر قهوه از نظر وزنی نسبت به چای، کافئین مصرفی توسط قهوه بیش تر از چای می باشد. به همین دلیل محدودیت مصرف قهوه از چای بیشتر است. نکتهی با اهمیت دیگر میزان مصرف چای در زنان باردار است. حداکثر میزان مصرف کافئین در روز برای زنان باردار 300 میلی گرم بوده که این مقدار معادل حدود 5 لیوان چای در روز است.
آیا خوردن چای بعد از صرف غذا باعث از بین بردن آهن آن می شود؟ و آیا باید مدت زمانی بعد از صرف غذا چای خورد؟از نظر علمی چای دارای ترکیباتی به نام تانن است که مزهی تلخ چای را ایجاد می کند. تاننها با آهن ایجاد رسوب می نمایند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای پُررنگ به مقدار زیاد مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند و بهتر است از چای کم رنگ به میزان کم و با اندکی زمان پس از صرف غذا، به خوردن آن مبادرت کرد.
میزان مصرف چایچای جزو گیاهان خوراکی طبقه بندی شده است که مصرف متعادل آن دارای عارضهی جانبی نیست، ولی به دلیل داشتن کافئین که می تواند تا 4 درصد وزن چای را تشکیل دهد، مصرف بیش از حد آن می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. این عوارض اکثراً مربوط به کافئین بوده و به دلیل متغیر بودن درصد کافئین در انواع چای نمی توان عدد خاصی را برای حداکثر میزان مصرف چای در دنیا ذکر کرد. مثلاً گزارشی در مورد خانمی که روزانه 65 گرم چای (چای خشک) را به مدت 5 سال مصرف نموده و دچار عوارض کبدی شده است وجود دارد. البته این میزان مصرف، بیش از ده برابر مصرف چای در افراد ایرانی است. بهطور کلی مصرف چای در حد متعادل دارای عوارض جانبی نبوده و می تواند فواید بسیاری را بر بدن اعمال کند. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها: انواع چای و خواص آنها
![]() گیاه چای به صورت بوته، درختچه یا درختی است با نام عملی THEA SINENSIS یا CAMELIA که از خانوادهی چای (THEACEAE) می باشد. این گیاه در نقاطی از جهان از جمله هندوستان، چین، سریلانکا، ژاپن، ایران و نواحی دیگر پرورش می یابد. چون در سه فصل از سال (بهار، تابستان و پاییز) برگ های آن برداشت می شود، لذا در اکثر نقاط ، چای به صورت بوته وجود دارد؛ ولی در صورتی که هیچ گونه برداشتی از آن صورت نگیرد، کم کم مرتفع شده و به صورت درختچه یا درخت در می آید. قسمت اصلی مورد استفادهی بوته ی چای، برگ آن است که به صورتهای مختلف تبدیل به انواع چای می شود. با توجه به این که در ایران دو نمونه چای سبز و چای سیاه وجود دارد و بسیاری از افراد از ماهیت آنها اطلاع کاملی نداشته و خواص متعددی برای آنها قائل می شوند، در این مطلب انواع چای موجود در ایران و جهان و خواص مربوط به آن را بیان می کنیم. لازم به ذکر است که گیاه چای سبز و سیاه یکی است، ولی در نوع عمل آوردن آنها تفاوت وجود دارد. ![]()
چای سبز(GREEN TEA)در صورتی که برگ تازهی چای را به سرعت خشک کنند، چای سبز به دست می آید. در این شرایط اجازهی تخمیر به چای داده نمی شود. مهم ترین خواص چای سبز شامل موارد زیر است: ضد پوسیدگی دندان به علت فلوراید بالا، ضد سرطان معده و پوست ، ضد خارش و التهاب حاصل از گزش حشرات، تحریک سیستم ایمنی بدن. چای سبز در کشور چین، ژاپن، ترکمن صحرای ایران و بعضی نقاط دیگر مصرف دارد. چای سبز را می توان مانند چای سیاه، دم کرده و مصرف نمود. ![]()
چای سیاه یا معمولی(BLACK TEA)در صورتـــی کـــه بـــرگ تــازهی چـــــــای، مــورد عمـلیــات تـخمـیــر(FERMENTATION) قرار گیرد، تغییراتی در رنگ، بو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می شود. پس از مراحل تخمیر، آن را خشک کرده و بسته بندی می کنند. با وجود این که امروزه چای معمولی به عنوان یک نوشیدنی گرم با مصرف بسیار گسترده رو به روست، ولی باید در نظر داشت که چای علاوه بر خوراکی بودن به عنوان یک گیاه دارویی با اهمیت، دارای خواص متعددی است. با توجه به قدمت شناخت چای توسط بشر و مصرف بسیار زیاد آن، هزاران تحقیق وسیع بر روی آن صورت گرفته که نشان دهندهی اهمیت این گیاه با ارزش است. تا کنون 51 اثر مختلف از چای گزارش شده که مهم ترین این خواص عبارتاند از: ضد درد، ضد آمیب، ضد آلزایمر (ضد فراموشی)، ضد آرتریت ، ضد تصلب شرابین، ضد باکتری، ضد سرطان ، ضد افسردگی، ضد قند خون ، ضد التهاب، ضد جهش ژنی، ضد نیتروزآمین، ضد اکسیدان ، ضد اسپاسم، ضد ویروس، قابض، مقوی قلب، محرک سیستم عصبی مرکزی، ادرار آور، محافظ کبد ، کاهندهی پرفشاری خون ، محرک قدرت ایمنی بدن، کاهش دهندهی چربی خون، کاهش دهندهی تری گلیسریدها و محرک مجاری تنفسی. خواص مذکور بین چای سبز و معمولی مشترک بوده و بسته به درصد مواد موجود در آن ها ممکن است در قدرت اثر آنها تفاوت وجود داشته باشد. ![]()
چای اولونگ(OOLONG TEA)در صورتی که برگ تازه ی چای به صورت ناقص تخمیر شود، چای اولونگ به دست می آید. این گونه چای در ایران و بسیاری از نقاط دنیا تولید نمی شود، ولی در کشور چین تولید می شود. از خواص مهم چای اولونگ، کاهش کلسترول خون است که می تواند در هر وعدهی غذای چرب، مقدار کلسترول خون را در حد متعادل نگه دارد. هم چنین دانشمندان ژاپنی معتقد هستند که مصرف این نوع چای باعث کاهش فشارخون شده و می تواند در جلوگیری از بعضی مشکلات قلبی- عروقی موثر باشد. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها: دوستان عزیز جهت هر چه بهتر بهره بردن از مطالب میتوانید به قسمت موضوعات وب در کنار ستون مراجعه نمایید
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() موضوعات مرتبط: برچسبها: |
|
||||||||||||||||||||||||||
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد [ طراحی : نایت اسکین ] [ Weblog Themes By : night skin ] |